Ud med klichéer og buzzwords

 

Frisk vind i sprogsejlet

Når forandringer skal rulles ud, risikerer man nemt at snuble i kablet på den lange bane. For nyligt annoncerede man endda en ”forandringsporteføljemanager” i SKAT, hvilket vakte en del moro.

 

 

 

 

 

 

 Sprogredaktør Martin Kristiansen, DR og politisk korrespondent Bjarne Steensbech, DR's Christiansborgredaktion (foto: Knud Lindholm Lau, 2016)

I samarbejde med sprogredaktør Martin Kristiansen, Danmarks Radio, har vi udviklet en klichéworkshop, der meget hurtigt gør deltagerne bevidste om at forsøge klichéer og buzzwords erstattet med præcist og forståeligt sprog. Workshoppen har nu haft premiere i DR på Christiansborgredaktionen.

Metoden kan bruges andre steder, hvor klichér og tomme ord trænger sig på i en travl hverdag: I

virksomheder, organisationer, ministerier, pressen, institutioner ,,, . Arbejdet er ikke bare effektivt, det er virkelig sjovt som et indslag på en konference eller et egentligt kursus på fx tre timer.

Workshoppen er tilrettelagt, så alle bliver aktiveret og de gode forslag opsamles og spredes til fælles inspiration, selv ved meget store deltagertal. 200 deltagere forskrækker ingen her.

Leder af Danmarks Radios Christiansborgredaktion Uffe Tang under Klichéworkshoppen (foto: Knud LIndholm Lau, 2016)

Tags: