Retsretorisk palet: Advokatens klientkommunikation, afhøring, skriftveksling og procedure

En stor del af advokatens arbejde består af kommunikation - og en stor del af min interesse for kommunikation skyldes advokatens arbejde. Kun få andre fag stiller nemlig så skrappe krav til kommunikationen og det i helt forskellige situationer, fra mediationen til retssagen, fra klientsamtalen til retssagens afhøring og procedure.Samtidigt skal advokaten samtænke de forskellige kommunikationsindsatser, fra den første klientsamtale til enten en alternativ konfliktløsning eller en retssag, ja, nærmest arbejde med en slags samlet plan for hele processen.

I samarbejde med jer afholder jeg kurser i retssagens kommunikative discipliner:

  • klientsamtalen
  • skriftvekslingen
  • afhøringen og
  • proceduren.

Undervisningen kan foregå på jeres kontor, for større eller mindre grupper, i eller udenfor arbejdstiden og med længder og nærmere indhold efter praktiske muligheder og sagsporteføljen.

Privatundervisning i procedure: Se Procedurens plan og prosodi.

Referencer: Danske Advokater, Accura, Advodan, Bruun & Hjejle, Mazanti- Andersen Korsø-Jensen & Partnere, Koch/Christensen, Norbom og Vinding, Kammeradvokaten, Svejgaard Galst, Kirk Larsen & Ascanius og Graven Nielsen Kokkenborg. Præcise referencer efter aftale.

 

Baggrund

Gennem mere end ti åt har jeg undervist advokater, bl.a. på kurset Talens Magt, der udbydes af Danske Advokater og har været afholdt næsten tyve gange, på kontorinterne forløb og som privatundervisning. Senest har de studerende ved SDU skærpet min argumentation og metode under min ansættelse som ekstern lektor i retsretorik. Interessen for jura blev vakt allerede under mit studium ved Institut for Statskundskab, hvor offentlige ret, dengang 2. årsprøve på Juridisk Institut, indgik som en obligatorisk del, der gav en grundlæggende forståelse af juridisk dogmatik og subsumption. Min erfaring gør, at jeg af og til kan se nye muligheder i sagen.  

 

 

Tags: